onsdag, februari 25, 2009

Kumlas sossar bär sig pinsamt åt i kommunfullmäktige...

...och diskussionen om etiska regler för hur man ska förhålla sig till politiska motståndare liknar något av ett lågvattenmärke i den lokala politiken.

-För oss har det aldrig varit aktuellt att skriva ett gemensamt dokument, sa Annica Eriksson (S), skriver NA på sin webbsajt.

I pappersupplagan kan man vidare läsa att kommunstyrelseordförande Lennart Eriksson menar att "partiet har regler internt och inför väljarna och att de räcker gott även i fullmäktige".

Det är väl tveksamt om de gör det med tanke på hur förre kommunstyrelseordföranden D-Å Moberg brukar uttala sig om sina motdebattörer, "du är ju för fan dum i huvudet" och annat käckt... Den enkla sanningen är nog snarare att man vet att Dan-Åkes tunga kommer att slinta många gånger igen och att man inte vill skriva in sig i en överenskommelse där man kan tvingas tillstå att han "gjort fel".

Jag har en känsla av att man biter sig själv i svansen här, för en socialdemokrati i Kumla kan rimligtvis inte bara bestå av råa sällar som tycker det är okej (och kanske till och med lite tufft) att svära och leva rövare i kommunens högsta beslutande organ. Fast det är ju inte min sak.

Däremot kan jag som kommunmedborgare tycka att det är förskräckligt att man till och med i kommunfullmäktige, som ju är den yttersta representativa utposten för vår lokala demokrati, så tydligt visar att den socialdemokratiska oligarkin struntar fullständigt i vad andra tycker.

"Vi har våra egna regler" - är det inte lite Hells Angels över det? "Följ dem eller försvinn", liksom...

Ja ja, Dan-Åke får väl svära på då, i enlighet med de interna socialdemokratiska reglerna. Det blir ju val igen. Babel hade sitt torn, Kumla har sitt nya stadshus.

Inga kommentarer: