lördag, oktober 16, 2010

Datastrul x 2 = fredagskvällskatastrof in extremis

Kvällen började så bra, vi käkade de där snudd på traditionella fredagstacosen framför teven och hade trevligt i varandras sällskap, men så ville inte Agnes kolla färdigt på Idol utan gick och hämtade laptopen för att se en film i stället. Det visade sig att Tuva bytt lösenord på egen hand och att hon numera inte alls kom ihåg vad hon bytt till. Detta har nu hänt två gånger i rad ska tlläggas. Skamsen gömde hon sig under filten och surade. Vi försökte få fram henne med alla upptänkliga metoder. Allt från lock och pock, till "kom igen nu då, försök minnas", till (så småningom) hot om våld och slutligen rent fysiska påtryckningar. Då sprang hon in på sitt rum och somnade och sen var den datorn ute ur räkningen.

Det rök ur öronen på mig kan jag säga. Sen inträffade katastrof nummer två, Agnes satte sig vid stationära datorn för att se sin film i stället, men dvd-skivan halkade liksom ur hållaren och in i datorn. (Det borde inte vara möjligt, men det är det. Det är en sån där liten HP med "stående" lucka.) Hon pillrade en bra stund själv (tror jag) innan hon kom till mig och berättade vad som hänt. Det var mitt i upplösningen av Idol och jag blev fruktansvärt arg, slet ur alla sladdar och började ruska på datoruslingen. Det hjälpte inte alls. Vi fick fram en liten stjärnmejsel och började demontera datorn och när vi fått loss skalet visade det sig att dvd-spelaren liksom satt inkapslad och att skivan i alla fall inte gick att få loss. Svordomarna haglade.

Datorn skruvades ihop igen och så hämtades nätsladden fram för att vi i alla fall skulle kunna få upp luckan igen och fortsätta pillra med någon brödkniv eller annat vasst föremål.

När vi startade om datorn och öppnade luckan så låg skivan plötsligt fint och prydligt på plats. Fan vet hur det gått till, men det gjorde den i alla fall. Vi var lika förvånade bägge två. Slutet gott allting gott om man undantar laptopen, men Tuva kanske minns lösenordet när hon sovit på saken.

1 kommentar:

FrkLugn sa...

Asgarvar! Det var nog med hjälp av shaked computer syndrome som skivan kom fram till slut. Våld och vaselin löser det mesta. Eller inte alls.

Hoppas lösenordet kommer fram ur Tuvas "hårddisk"-