torsdag, maj 01, 2008

Sköna maj välkommen!


I all enkelhet skulle vi inta en lätt måltid tillsammans med vännerna Pethra och Fredrik, William och Wilma, för att sedan ta oss vidare till en majbrasa. Restaurang Maestro bedömdes vara ett bra ställe, mest för att Wille varit där flera gånger förut och för att det funkat bra.

Det blev en cirkus utan dess like och jag kan fortfarande inte säga vem jag tycker mest synd om, oss, den ovana servitrisen eller den stackars restaurangägaren som i går kväll måste ha blivit än gråhårigare än tidigare.

Vi kom, det var fortfarande uppehåll och inte särskilt blåsigt. Vi satte oss utomhus. (Det är friskt att kunna äta ute på Valborgsmässoafton! Det fanns dessutom inga bord inomhus.) Vi väntade. Vi väntade vidare och sedan väntade vi ytterligare lite grann. Därefter väntade vi en ganska lång stund. Vi hade fördragsamhet. Maestro är trots allt ett litet ställe. Det var ganska mycket folk där, kanske oanat mycket för en stackars liten kvartersrestaurang en valborgsmässoafton. Men när vi inte fått in menyerna efter en halvtimma så kändes det lite jobbigt. Barnen skickades in som spejare och kom ut med menyer. Efter en stund kom en liten servitris också. Hon lyckades få allt fel. Så dags hade regnet börjat droppa och vi bad henne fälla upp det parasoll som skulle kunnat skydda oss från vätan. Det fonkade ente. Det var nåt fel med strömmen.

Det var liksom bara början. Sallad fanns inte, glas fanns inte, diabetikern skulle få sockercolan, maten kom aldrig, regnet regnade, barnen var skithungriga, till slut gav vi upp och bad att få med oss maten - om vi nu skulle få någon - med oss hem i kartong. Det tog en halvtimme till eftersom det visade sig att de bara hade en Pizzabagarvikarie inne eftersom den ordinarie Pizzabagarens bror(s maka) fött barn för två dagar sedan. Men hello? Nisse på Manpower? Har ni ingen koll på vad det är för tjejer och killar ni skickar ut? Och när de behövs som bäst?

Det lände i alla fall restaurangägaren till heder att han uppriktigt beklagade det som hänt och prutade rejält på priset.

Vi åkte hem till P & F och svullade i oss våra pizzor så snabbt vi kunde innan vi for vidare till Hällabrottets Valborgsmässofirande.

Till min stora lycka hade vi missat i princip allt utom fyrverkeriet. Det var jättefint och på det stora hela blev det ju en mycket lyckad kväll. Jag menar, vad är väl ett par timmar i snålblåst på Kumla torg i jämförelse med de umbäranden som mänskligheten upplevt i form av pogromer och holocousts? Blott intet. Sen körde dom både kinapuffar och gullregn på fyrverkeriet och det var ju supersnyggt. Tack TV 4! Tack Bingolotto!

Inga kommentarer: