fredag, juni 01, 2007

KAN man göra pengar på vad som helst?

Egentligen var jag inne på Kumla Hockeys hemsida för att kolla om det hänt något nytt, fast det hade det såklart inte...

Men så klickade jag på webmasterns lilla logga och hamnade en stund senare hos KAN-samhallskontakter.se.

Klart jag blir nyfiken. Surfar vidare och förstår efter en stund att jag hamnat hos tidigare eu-parlamentsledamoten Hans Karlsson från Hallsberg.

Snacka om att försöka krama ur smulorna ur sejouren i Strasbourg. Här har vi en kille som vet att marknadsföra sig själv.

"Vi har lång erfarenhet av samhällsarbete. I vårt företag finns en lång och omfattande erfarenhet och både fackligt och politiskt arbete. Vi har kontakter på alla samhällsnivåer och även på europeisk nivå. Vårt kontaktnät är omfattande och finns i riksdag, regering och Europeiska Unionen. Vi kan hjälpa till att få genomslag för idéer och synpunkter, föra fram förslag och argumentera för dessa."

Det där kan man ju tänka mycket om. Lobbying? Vad tänker Socialdemokratin om det fenomenet? Om att utrangerade parlamentariker numera marknadsför sig som professionella lobbyister via hemsidor som den här?

"I vårt företag finns en lång och omfattande erfarenhet och både fackligt och politiskt arbete."

Vad står det? Har Hans Karlsson kanske haft hjälp av en EU-tolk?

"Behöver kommunen ökade kunskaper om Europeisk politik och på vilkets sätt som det svenska medlemskapet i EU påverkar er? Eller planerar ni för att öka er närvaro på den internationella arenan?"

Fick H.K inte tillräckligt betalt för sitt uppdrag när han fortfarande var representativt vald? Är han tvungen att förtjäna sitt uppehälle genom att marknadsföra sig själv på det här sättet? I så fall bör han använda rättstavningsprogrammet i Word nästa gång. Det ökar trovärdigheten med 1 miljard %

Inga kommentarer: