fredag, augusti 12, 2011

Vi hann med mycket...

Vattenfallet på vägen till Nordeste

Delfinskutt


Det inser jag när jag tittar igenom bilderna. Mycket bra saker. Inga eller väldigt få dåliga saker.

Jag lägger upp bilder under respektive inlägg i stället för att göra en lång radda här, på så sätt får de lite kontext och det känns bra tycker jag.

Vad säger man då om Azorerna som resmål med en halv dags distans? Att det överträffade mina förväntningar. Klimatet var precis lagom hälsosamt. 25-30 grader på dagarna, men oftast med en frisk bris så det inte blev kladdvarmt. En förmiddags regn på 15 dagar kan man inte heller gnälla över. Maten var helt okej, i alla fall i Ponta Delgada. Hyfsade priser också, om än inte "extremt billigt". Men i vilket Euroland är det på det viset nuförtiden? Jättetrevliga och avspända människor, jag har inte blivit inkastad i en enda affär eller restaurang på två veckor, däremot fått hjälp när jag frågat om saker. Lugnt och stilla - inget partyparadis, men det var ju inte heller det vi sökte.Fantastiskt vackert, underbar natur. Delfinerna var en höjdare, men också bergen, vattenfallen, blommorna, atlantklipporna.

Jag åker gärna tillbaka igen, men till en annan ö kanske... Sao Miguel kan vi ganska bra nu. 8 mil bred och 15 kilometer på längden, då hinner man se det mesta på två veckor.

Familjemässigt har det också varit en jättebra. Agnes är inget barn längre inser jag, utan en fullfjädrad tonåring med allt vad det innebär, men det har funkat superbra ändå, man får ge varandra lite space bara... Och Tuva är i en underbar ålder, hon suger in intryck och funderar jättemycket och tillsammans har vi nu bestämt att universums slut inte är en stenhård vägg utan kanske en seg mur av pannacottaliknande material - eller kanske inte alls. Jag tycker jag har lärt känna mina barn lite bättre på den här resan och jag är glad för det.

Inga kommentarer: