fredag, februari 04, 2011

Agnes och Tuva är hemma igen.

Gott att se dem "live" fast de bara varit i Sälen i fem dar. Inte tillstymmelse till olycka hos dem heller, värre för barnens mor som trillade ner från en sängtrapp och på grund av detta missade en dags skidåkning. Tur att det inte blev värre än mjukdelsskador.

Agnes troppade in redan på eftermiddagen med ett litet tjejgäng, de skulle ha filmfredag. Jag fick styra filmvalet lite grann och rekommenderade remaken på "Låt den rätte komma in" - "Let me in" som Amerikanarna så käckt kallat den för. Somliga skrek, andra inte, hoppas den inte var för hemsk för någon "på riktigt". Min bästa kompis Y fick träffa psykolog flera gånger efter att ha sett "Exorcisten". Det vill man ju inte utsätta någon för.

Hittade färsk svensk oxfilé för 199/kg och slog till direkt, så i kväll åt vi den med hasselbackspotatis och vitlöks-citron-och-chili-smör och det var vansinnigt gott. Kött har blivit apdyrt och ibland gråter man nästan när man betalar, men den här hundralappen var definitivt välinvesterad.

Saker och ting måste ibland ställas emot varandra för att bli begripliga. Inte minst när det gäller mat. De flesta ställen i Kumla tar idag 79:- för en dagens lunch. Det är tokdyrt. McDonalds säljer sin Big & co för 61:- eller så, men sen kostar varje liten dipsås eller annat tillbehör så mycket att vi snabbt är ikapp de 79 kronorna. Jag varken brukar eller vill vara snål, men det är bara att räkna efter. 80 x 5 x 4 x 12 = 15.000 på ett år (sisådär...) Höll man sig till nudlar skulle man vara både fullständigt uttråkad och en utlandsresa rikare...

79:- Där ligger snittpriset i Stockholm, dyrast i Sverige enligt alla prisjämförelser. Varför ska vi betala så mycket i vår lilla kommun?? Har det kommit en matmaffia hit måhända? Det fanns en kartellbildning i Karlskoga har jag hört, den kanske har spridit sig?

Inga kommentarer: