onsdag, november 16, 2016

Speedway, igen... Tyvärr



Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Det är så dumt så det inte borde få vara sant. Indianernas ordförande (tillika ordförande i Kommunfullmäktige) ber kommunstyrelsen om ännu mer pengar till Indianerna. Den här gången 600.000 extra för att trygga den "stora" ungdomsverksamheten.

Men vänta nu. 600.000. Extra. Förutom de andra miljonerna. Till ungdomsverksamheten. Som består av vad? Att 68 ungdomar prövade på speedway 2015. Okänt hur många 2016. Fyra fick "guldhjälmar", vad nu det är... Jag tar fram miniräknaren. 600.000/68. Det blir 8823 kronor och 52 öre per ungdom. Är inte det lite dyrt för att "pröva på"? Är det inte rent förbaskat dyrt till och med? Är det inte komplett vansinne? Är det inte på gränsen till megalomani?

Nån ordning får det väl ändå lov att vara, även i en kommunstyrelse. En kommunstyrelse som är så full av speedway-jäv att den inte ens borde ta i frågan om extrabidrag med tång.

En ledamot är (möjligtvis avhoppad) vice ordförande i Indianerna.

En annan ledamot är gift med ordföranden i Indianerna.

KS-Ordföranden har åkt till Polen med klubben för att "undersöka möjligheterna till speedwayturism" och köpt in en marknadsföringsfilm för 183.000

Ni deltar väl inte i beredningen av ärendet hoppas jag. Eller i beslutet. I så fall, Uppdrag granskning, kom snälla!

Inga kommentarer: