onsdag, februari 20, 2019

Äntligen (igen)

Jag är så glad och nöjd efter att ha köpt biljetter till Conventum i Örebro i april. Har inte sett Dan Hylander med fullt band live sedan ANC-galan. 


(Däremot som "trubadur" med förinspelat backtrack på Kumla hotell för 20 eller så år sedan och det var mest sorgligt tyckte jag, med en massa fyllon som inte brydde sig.)


Nu har jag satt ihop en spellista som snurrar och återupptäcker en massa fantastiska sånger jag inte hade glömt, men lagt åt sidan. 40 låtar, från Balladen om flickan och de två munkarna till Maria och många däremellan. 


Jag slås av hur många sånger det finns med nästan sakrala inslag och anslag i både harmonier, texter och arrangemang. Kan förstås vara Hasse Olssons orgel som ofta ligger där och klättrar, men det är något annat också. Har Dan en kyrklig bakgrund? Eller är det bara jag som tänker så?


Jaja... 


Om jag fick önska ett par sånger till Örebro så skulle jag så gärna vilja höra Hymn till en snubblad vandrare, Om än biten av frosten och Allt du gör på jorden. Vargtimme. Och alla andra. 


Det ska i alla fall bli väldigt roligt. Roll along!

Inga kommentarer: